a tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
4 dl cukrozott sűrített tej
12 dkg vaj
3 evőkanál méz
A tetejére:
13 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
3 evőkanál tejszín
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól összekeverjük, felforraljuk, ezt követően kis lángon addig főzzük amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát és hűtőbe tesszük, míg a karamell szilárddá válik. Közben a csokoládét megolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, majd bevonjuk vele és újra lehűtjük, ezután már szeletelhetjük.
Lisztet, porcukrot, margarint, tojásokat, sütőport, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját összegyúrjuk. 2 felé vesszük. Egyik felébe piros, másik felébe sárga ételszínezőt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZákladem jsou rozmixované sušenky, do kterých přidáme rozpuštěné máslo. 200 g sušenek rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo a pořádně promícháme. Základ navrstvíme na dno kulaté dort...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzépen nyújtható tészta, jól alálisztezve. Nekem ebből az adagból 5 A/4-es lapot sikerült kisütni, de mivel alapból 4 lapra terveztem összerakni, és mivel az első lap kissé sokáig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKanállal szedj belőle sütőpapírra gombócokat, lapítsd ki őket, majd süsd a kekszeket 180 fokon 25 percig.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű