6 db tojás
25 dkg cukor
25 dkg finomliszt
7 ek napraforgó olaj
0.5 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
1 csipet só
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük.
Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak addig, amíg a tojássárga és az olaj teljesen elkeveredik a fehérjében.
Végül kanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, hogy a hab ne törjön meg.
Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, és aranybarnára sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben is süthetjük.
A tojást az édesítővel, liszttel, tejjel, vízzel, sütőporral robotgép segítségével összedolgozzuk, beletesszük a túrót és még tovább keverjük robotgéppel. Majd a masszát a tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás fehérjét elválasztom a sárgájától, majd a fehérjéből kemény habot verek. A sárgáját, a cukorral "fehér színűre" keverem. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd a tejföl...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a kockára vágott jeges vajat és homogén masszává gyúrjuk. A lényeg, hogy gyorsan dolgozzunk, mert ha a hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű