• 3 bő evőkanál olívaolaj
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 140 g medvehagyma
• 1 L víz
• 280 g burgonya (megtisztított, hámozott)
• 3 teáskanál só - tengeri
• 1 db leveskocka
• 150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
• 2 púpozott evőkanál sajt - parmezán
• feketebors (őrölt)
1. Először a medvehagymát alaposan mossuk meg és vágjuk fel apróbbra. Az olívaolajat hevítsük fel és fonnyasszuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát.
2. Tegyük rá a medvehagymát és az összetört fokhagymát, majd a víz felével kezdjük el párolni.A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel.
3. Tegyük a hagymákhoz, sózzuk meg, majd öntsük fel a maradék vízzel és addig főzzük, míg a burgonya puhára fő benne. Mikor a burgonya megpuhult, öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá a parmezánt és kicsit sűrítsük be.
4. A kész levest turmixgépbe öntve, vagy botmixerrel teljesen pürésítsük le és forrón tálaljuk.
Reszelt sajttal és/vagy levesgyönggyel a legfinomabb!
világos rántás+paradicsom+1 l víz+babérlevél+só+cukor-->felforralom a végén rizs bele :)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet kockára vágjuk és kicsit zsírjára pirítjuk, fűszerezzük, felöntjük vízzel és 20percig főzzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és készre főzzük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót kifejtjük, a répákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A hagymát, répákat és a borsót betesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, sózzuk, bo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz olajból és lisztből világos rántást készítek, beledobom az egész vöröshagymát is, hogy kioldódjon a zamata. Leveszem a tűzről, meghintem pirospaprikával, elkeverem, és felöntöm...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: Nehéz