• 5 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 90 g búzaliszt (BL55)
• 90 g kristálycukor
• 400 g baracklekvár
1. A tojásokat szétválasztjuk, ezután tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és a fehérjét keményebb habbá verjük.
2. A cukros tojássárgáját, és a fehérjehabot összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot, majd apránként hozzákeverjük a lisztet is.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (25x33 cm).180 C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük a piskótát légkeverés nélkül.
4. A piskótát szilikonos sütőpapírba tekerjük, úgy hogy a piskóta bőrös fele legyen kifelé. Így felveszi majd a későbbi tekercs formáját.
Ha kihűlt, csavarjuk ki a papírból. Kenjük meg lekvárral, és csavarjuk fel.Tegyük hűtőbe 2-3 órára.
1 dl hideg tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót, a többi tejet felforraljuk. a pudingos kakaós tejhez hozzáadagoljuk apránként a felforralt tejet, majd visszatesszük a tűzre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a gyümölcsmártást készítjük el. Ehhez a cukrot egy forró serpenyőbe szórjuk, hozzáöntjük az 1 dl fehérbort és hagyjuk, hogy beinduljon a karamellizálódás. Erre dobjuk a sző...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és a szétmorzsolt élesztõt. Langyos helyen felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az olvasztott vajjal, a tojással, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű37x30-as tepsihez: A tésztát gyors mozdulatokkal összeállítjuk és hűtőbe tesszük fél órára.Addig kikeverjük a tölteléket. Ha letelt az idő ketté vesszük és egy 32x24 cm-es tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes