A sajthoz
• 125 g sajt - camembert
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 1 csipet só
• búzaliszt (BL55)
• zsemlemorzsa
1. A camembert sajtot előzőleg jól hűtsük be, hogy szépen tudjuk szeletelni, majd egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő cikkre, ezután egy tálban egy nagyobb csipet sóval keverjük ki a tojást.
2. 3 tálban készítsük elő a szokásos panírozáshoz való anyagokat. A zsemlemorzsát, a lisztet, és a sóval kikevert tojást.Ekkor már az étolajat is odatehetjük melegedni a serpenyőben. 1-5, 2 cm mély legyen csak, hogy a sajtok feléig érjen.
3. A sajtcikkeket forgassuk lisztbe először, majd forgassuk a tojásba és ezután ismét a liszt következik.
4. Másodszor is tojásba mártjuk.Végül pedig a zsemlemorzsába. (Sokan írják a kommentelők közül, hogy ilyenkor még fagyasztóba teszik a bepanírozott sajtot sütés előtt, hogy biztosan ne follyon ki.)
5. A sajtcikkek mindkét oldalát aranybarnára sütjük a forró olajban. Fordításkor nehogy beleszúrjuk a villát, mert azonnal kifolyik belőle az összes sajt!
6. A kisült sajtokat vegyük ki egy papírtörlőre.
A köretként tökéletes a burgonyakrokett és az áfonyalekvár
A petrezselyem püré A megtisztított petrezselyem gyökeret vízben só nélkül puhára főzöm. Turmixgépben pürésítem. Sóval és citromlével ízesítem szívesen. Vajjal kikeverem, krémes...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olajat hevítünk, és megpároljuk rajta a finomra aprított hagymát. Rádobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát, gyorsan lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz újkrumplit alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sós vízben 8-10 percig, majdnem puhára főzzük. A vajjal/margarinnal kikenünk egy csinos tűzálló tálat. A sütőt előmelegítjük 2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem, gombócokat formázok belõle és bõ forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű