• 1.2 kg újburgonya
• olívaolaj
• só
• bors - fekete (tört)
• bazsalikom (morzsolt)
1. A burgonyát jó alaposan mossuk meg egyenként, és héjában tegyük fel főni enyhén sós vízben.
2. Mikor kést szúrunk bele, és érezzük, hogy a közepe is puha - kb. 50 perc főzés után - akkor elkészült.
3. Öntsük le róla a vizet, és készítsünk elő egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
4. A megfőtt burgonyaszemeket héjában cikkezzük fel, majd rendezzük el a sütőlemezen.
5. Olívaolajjal meglocsoljuk a burgonyák vágott felületét.
6. Sózzuk, borsozzuk, és ízlésünknek megfelelő zöldfűszerrel meghintjük.
7. 200 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül kb. 40 perc alatt megsütjük a burgonyákat. Ízlés szerint akár tovább is süthetjük, ha pirosabbra szeretnénk sütni.
Foghagymás öntettel bármilyen hús mellé tálalható!
A hagymát felkockázzuk lepirítsuk ,majd a végén hozzáadjuk a piros paprikát.A zsemlénket hideg vízbe áztatom,jól kinyomkodom hozzáadom a tojást,petrezselyem zöldet fűszereket jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit pucolva, kockázva megfőztem, törtem. Mehet bele a liszt, sütőpor, tejföl, tej, sajt és a tojássárgája. A tojásfehérjét külön felverve kevertem bele. Ízlés szerint sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kész rizsbe keverni a laza rántottát és a vajon párolt,fűszerezett-só, fokhagyma...-garnélát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt és áttört burgonyát, a 2 tojássárgáját, csipetnyi sót, és a szerecsendiót összekeverjük. Liszttel megszórt deszkán henger alakú rövid rudakat formázunk. Lisztbe, tojásba m...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű