menu

Családireceptkönyv.hu

Teljes kiőrlésű tortilla


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 8 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
• 80 g búzaliszt (BL55)
• 1 csapott teáskanál só
• 175 ml víz (forró)
• 4 g sütőpor
• 11 ml olívaolaj

Elkészítés:


1. Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára.
2. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő darabokra a tésztát. Annyi darabra, ahány tortillát készítesz. A méretük attól függ, hogy mekkora tortillákat szeretnél sütni.
3. Majd vékony liszten egyenletes vastagságra, szép hártya vékonyra nyújtsd ki a tésztákat. Ehhez folyamatosan forgatnod, lisztezned kell a tésztát, különben letapad. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd minden irányba minden nyújtás után a tésztát. A felülete mindenütt legyen lisztes. Így nem fog leragadni. Mikor kész, 28-30 cm átmérőjűnek kell lennie, azaz egy minimum 30 cm átmérőjű serpenyő kell hozzá, vagy nagyobb!
4. Ha kinyújtottad az elsőt, el is kezdheted sütni. Olaj nélküli felforrósított serpenyőbe dobd bele a tortillát. Ha gyűrődik, igazítsd meg. Pár másodperc múlva a tészta elkezd felhólyagosodni. Ekkor az első oldala meg is sült. A szélénél megemelve fordítsd meg. A másik oldalt is süsd pár másodpercig, és már készen is van. Nem kell, hogy piruljon a tészta! Amikor pirul, akkor már törős, ropogós, nem jó! Csak akkor fog működni, ha szép vékonyra nyújtottuk a tésztát.
5. A kisült tortillát egy tányérra téve azonnal takard le alufóliával, hogy ne tudjon kiszáradni.
6. Ha mindet kisütötted, már töltheted is őket ízlésed szerint! Kerülhetnek bele sült csirkemell csíkok, csíkozott zöld saláta, zöldségek, öntet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos tészta
Sajtos tészta

A tésztát, a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, hideg vízzel alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük. A szalonnát felcsíkozom és egy lábasban zsírjára sütöm. Amikor s...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
VARGABÉLES
VARGABÉLES

Először is a tepsit kikenem vajjal, meghintem zsemlemorzsával. A finommetéltet, lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzöm, leszűröm, majd hideg vízzel leöblítem. A tojások sárgájá...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Sonkás, kukoricás tészta
Sonkás, kukoricás tészta

A tésztát kifőzzük. A hagymát megpucoljuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk. A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát és kukoric...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Színes csirkemell penne tésztával
Színes csirkemell penne tésztával

A csirkemellet ujjnyi vastag szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig pihentetjük. A sütőt előmelegítjük. Egy teflon serpenyőben olajat forrósítunk, és elősütjük a csirke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk