• 1 fej karfiol
• 2 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
• 60 dkg csirkemell filé
• 330 g tejföl (12%-os)
• 1 csapott mokkáskanál só
• 0.5 csapott kávéskanál feketebors (őrölt)
• 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 20 dkg trappista sajt (reszelt)
1. A karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételízesítőmből tettem 1 evőkanállal, abban pici só van csak)
2. Félig megfőzzük, tehát nem puhára, hanem amíg még kicsit roppanós. Leszűrjük, csepegtetjük.
3. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük. A szeleteket sózzuk, megszórjuk kevés őrölt borssal, ételízesítővel, majd egy tűzálló tálba tesszük őket egymás mellé.
4. Tetejére tesszük a karfiolrózsákat.
5. Tálba tesszük a tejfölt. Hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük.
6. Ezt a masszát a karfiol tetejére simítjuk szép egyenletesen. 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk és megborsozzuk. A húst a vajon pirosra sütjük. A sajtot lereszeljük, majd a tejföllel,petrezselyemm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kacsamell bőrét levágjuk, majd egy éles késsel kis darabokra vagdossuk. Közepes lángon, egy száraz serpenyőben elkezdjük kisütni a zsírját. Pár perc után egy kevés vizet adhatunk...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, a kis kockákra vágott csirkemellet beleforgatjuk, olajban kisütjük, bőven legyen rajta a masszából. Utána a mázban még forrón megforgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű