menu

Családireceptkönyv.hu

Tökéletes sárgarépa krémleves recept gorgonzolával


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 400 g sárgarépa
- 200 g burgonya (megtisztított, hámozott)
- 2 bő evőkanál étolaj
- 1 púpozott teáskanál gyömbér (friss, reszelt)
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 L alaplé - zöldség
- 100 ml narancs leve
- só
- feketebors (őrölt)
- 100 g gorgonzola sajt
- 100 ml habtejszín (30-32%-os)

Elkészítés:


1. A répákat és a burgonyát pucold meg és kockázd fel apróra. Az olajat forrósítsd fel a lábasban, majd 1-2 perc alatt pirítsd át rajta a burgonyát és a sárgarépát.
2. Add hozzá a gyömbért és a kurkumát, az alaplevet és a narancslevet, majd 20 percen át forralva főzd a levest.
3. Míg fő a leves, a gorgonzolát törd össze egy villával, majd keverd hozzá a tejszínt.
4. Mikor 20 percet főtt a leves, megpuhult a burgonya és a répa, adj hozzá annyit a gorgonzolás keverékből, hogy 4 bő evőkanálnyi megmaradjon a tálaláshoz.
5. Most botmixerrel alaposan turmixold össze a levest.
6. Ha megvan, ízlés szerint sózd, borsozd.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálaláskor minden tányér közepére csepegtess szét egy evőkanálnyit a megmaradt gorgonzolás tejszínből. Friss mentalevéllel díszítheted

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hajdinaleves(Szepetnek)
Hajdinaleves(Szepetnek)

A szalonnát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és sárgarépát megtisztítjuk, és hosszabb hasábokra vágjuk. A szalonnát kevés zsíron kiolvasztjuk, megpároljuk b...

Elkészítési idő: 1 öra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Favágó leves
Favágó leves

A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A feldarabolt hagymákat vajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk liszttel és még egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Fűszerezzük (só, bors, reszelt szerecsendió – ha nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Zöldbableves
Zöldbableves

A zöldbabot felteszem sós vízbe főni, hozzáadom a többi zöldséget. Amikor megpuhultak a zöldségek, készítek egy rántást. Hozzáadom a leveshez. Teszek bele tésztát és puhára főzöm....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk