menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas szilvaleves


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g szilva
700 ml víz
3 ek cukor
6 db szegfűszeg
2 ek főzőtejszín
1 ek rétesliszt
1 KK őrölt fahéj

Elkészítés:


A szilvát kimagozzuk, negyedeljük.
A vízben a szegfűszegel és cukorral együtt forrástól számított 5 percig főzzük.
Beleöntjük a tejszínből és lisztből készült habarást, besűrítjük, fahéjjal ízesítjük

Trükkök, tippek, praktikák:


Kerekszilva esetén több cukor kell.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zeller krémleves
Zeller krémleves

A zellert és a kruplit megfőzzük ételízesítős vízben. Ha megfőtt, botmixerrel összeturmixoljuk, tejszínnel (növényi is lehet) vagy tejföllel sűrítjük, a végén fűszerezzük fehérbors...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csontleves (paleo)
Csontleves (paleo)

A húst felöntjük vízzel, meghintjük sóval és feltesszük főni egy nagyobb lábosban, ami lehetőleg bőven ellepi. Ha a víz felforrt, „lehabozzuk”, fűszerezzük és „bezöldségezzük”. Elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Csorba – erdélyi raguleves
Csorba – erdélyi raguleves

1. A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. 2. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félp...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Mónika
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

Vajon hagymát dinsztelünk, majd ezen megpirítjuk a karikára, kockára vágott zöldségeket. A húst is hozzá tesszük. Ha úgy érezzük jó, felöntjük vízzel. A főzés vége felé beletessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk