10 liter víz
6 dl 20 %-os ecet
50 dkg só
1 kg cukor
3 dkg timsó
1 dkg borkén
3,5 dkg nátrium benzoát
1 dkg citromsav
fűszerek (bors, babérlevél, kapor, köménymag, mustármag, bármi más)
A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, majd kihűtjük.
Beletesszük a tartósítókat és a fűszereket, majd a kihűlt léhez adjuk.
A levet egy dupla akkora tálba tesszük.
Később bármikor berakhatunk és kivehetünk zöldségeket belőle.
Egy évig eláll
A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, paradicsomot ( hámozás után), a fokhagymát, a zellert, a zöld fűsz...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAnnyi paradicsommal készítettem, ami egészben a nagy inox fazékban elfér. A paradicsomot az alján kicsit keresztben bevágtam, és a forró vízbe adagonként 2- perre beletettem, Ami...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű1. Ezeket felfőzni puhára, majd átpasszírozni. 2. Ezt követően 40 dkg cukrot, 3 kiskanál sót, 1-1 kiskanál erős és édes törött paprikát (én cseresznyepaprikát szoktam belefőzni...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA citromfüvet megmosom, beleteszem egy nagy fazékba rákarikázom a citromot és a limeot, felöntöm 5 liter hideg vízzel és hűtőben,letakarva hagyom állni 1 napot. Másnap jól kinyomko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz