menu

Családireceptkönyv.hu

Kádas savanyúság


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


10 liter víz
6 dl 20 %-os ecet
50 dkg só
1 kg cukor
3 dkg timsó
1 dkg borkén
3,5 dkg nátrium benzoát
1 dkg citromsav
fűszerek (bors, babérlevél, kapor, köménymag, mustármag, bármi más)

Elkészítés:


A vizet a sóval és cukorral felforraljuk, majd kihűtjük.
Beletesszük a tartósítókat és a fűszereket, majd a kihűlt léhez adjuk.
A levet egy dupla akkora tálba tesszük.
Később bármikor berakhatunk és kivehetünk zöldségeket belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy évig eláll

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Gulyáskrém
Gulyáskrém

A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, paradicsomot ( hámozás után), a fokhagymát, a zellert, a zöld fűsz...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
PARADICSOMLÉ 2020 *
PARADICSOMLÉ 2020 *

Annyi paradicsommal készítettem, ami egészben a nagy inox fazékban elfér. A paradicsomot az alján kicsit keresztben bevágtam, és a forró vízbe adagonként 2- perre beletettem, Ami...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Ketchup - 1 - OK
Ketchup - 1 - OK

1. Ezeket felfőzni puhára, majd átpasszírozni. 2. Ezt követően 40 dkg cukrot, 3 kiskanál sót, 1-1 kiskanál erős és édes törött paprikát (én cseresznyepaprikát szoktam belefőzni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Cirtromfű szörp
Cirtromfű szörp

A citromfüvet megmosom, beleteszem egy nagy fazékba rákarikázom a citromot és a limeot, felöntöm 5 liter hideg vízzel és hűtőben,letakarva hagyom állni 1 napot. Másnap jól kinyomko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk