50 dkg lencse
1 sárgarépa
1 petrezselyem
1 g fokhagyma
babérlevél
tejföl
mustár
ecet
A lencsét beáztatjuk.
1,2 l vízbe beletesszük a lencsét, a felkarikázott répákat, az egész hagymát, fokhagymát, sót és babérlevelet,
40 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.
Tejöllel, mustárral és ecettel ízesítve tálaljuk.
1. A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. 2. Megszórjuk paprikával és beletesszük a feldarabolt csirkét. 3. Nagy láng felett, állandóan keverve zsírjára pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárított gombát leforrázzuk 2 pohárnyi (kb. 600 ml) vízzel és állni hagyjuk legalább fél órát. Minél jobban kiszáradt a gomba, annál tovább kell állnia. Amikor felpuhult, felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy éjszakára beáztatjuk a babot. Kuktában feltesszük főni a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, mellérakjuk a babérlevelet. Kb. 30 percig hagyjuk főni közepes lángon. Hozzátes...
Elkészítési idő: 2-2,5óra Nehézség: KözepesVideó szerint
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes