menu

Családireceptkönyv.hu

Lencseleves


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg lencse
1 sárgarépa
1 petrezselyem
1 g fokhagyma
babérlevél
tejföl
mustár
ecet

Elkészítés:


A lencsét beáztatjuk.
1,2 l vízbe beletesszük a lencsét, a felkarikázott répákat, az egész hagymát, fokhagymát, sót és babérlevelet,
40 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.
Tejöllel, mustárral és ecettel ízesítve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkegulyás
Csirkegulyás

1. A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. 2. Megszórjuk paprikával és beletesszük a feldarabolt csirkét. 3. Nagy láng felett, állandóan keverve zsírjára pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Gombakrémleves szárított és friss gombából
Gombakrémleves szárított és friss gombából

A szárított gombát leforrázzuk 2 pohárnyi (kb. 600 ml) vízzel és állni hagyjuk legalább fél órát. Minél jobban kiszáradt a gomba, annál tovább kell állnia. Amikor felpuhult, felönt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös bableves nagy adagban
Csülkös bableves nagy adagban

Egy éjszakára beáztatjuk a babot. Kuktában feltesszük főni a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, mellérakjuk a babérlevelet. Kb. 30 percig hagyjuk főni közepes lángon. Hozzátes...

Elkészítési idő: 2-2,5óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mónika
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

Videó szerint

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk