Tészta: 8 tojásos piskóta
Krém:
4 tojás
15 dkg porcukor
1 kk liszt
2 ek tej
2 narancs
20 dkg vaj
A piskótát megsütjük, kihűtjük, ketté vágjuk.
A krémhez a tojást a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, tejet és a narancs reszelt héját és levét. Gőz felett sűrű krémmé főzzük.
Ha kihűlt a krém, a puha margarint is beledolgozzuk, majd megkenjük vele a torta belsejét és külsejét is.
Tálalásig hűtőben tároljuk.
érdemes 1-2 nappal előbb elkészíteni
Elkészítés: A 3 tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe önjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt húst enyhén kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. Egy palacsintasütőben kevés étolajat felhevítünk, és a hússzeletek mindkét oldalát fehéredésig...
Elkészítési idő: 35 oerc Nehézség: KönnyűAz élesztőt futtasd meg kb. egy deci langyos, enyhén cukrozott tejben, egy evőkanálnyi olvasztott vajat pedig keverj el egy púpozott evőkanál cukorral és a 3 tojás sárgájával. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát felaprítjuk, majd az olvasztott vajon, egy nagyobb serpenyőben megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a kapribogyót, átkeverjük, majd ha a hagyma már összeesett,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű