Fejenként 5 dkg rizs
Kis vajat olvasztunk fel, belerakjuk az egész fűszereket, megpirítjuk őket.
Nagy lángon megpirítjuk a rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel.
Ha felforrt, sózzuk, őrölt fűszerekkel ízesítjük
A legkisebb lángra tesszük, rakunk rá lángelosztót.
Fedő alatt addig főzzük, míg majdnem megfő a rizs, és még van rajta kis víz. Ekkor lezárjuk a lángot és addig várunk, míg megfőzzük.
A paszternákot és a hagymákat lereszelem. Optimális lenne hozzá egy közepes lyukú reszelő, de a paszternákot sajnos a robotgépem közepes tárcsája nem reszeli le (céklát, édesburgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozom, felvágom mint a kompóthoz szokás, utána a gerezdeket még 3 felé vágom. Vajat, vagy margarint megolvasztok, majd bele szórom az almát. Kb 1/2 kávéskanálnyi őr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű