1 kis fej hagyma
2,5 dkg vaj
1 ek liszt
0,75 l zöldségalaplé
1 dl tejszín
1 tubus (100g) ömlesztett sajt
5 dkg reszelt sajt
petrezselyemzöld
aprított snidling
1 ek étkezési keményítő
Az olvasztott vajon megpároljuk a hagymát, meghintjük liszttel, felöntjük az alaplével.
Hozzáadjuk a reszelt és az ömlesztett sajtot, a tejszínt, és addig keverjük, míg el nem olvadnak. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. A végén az étkezési keményítővel besűrítjük.
A leveshez adjuk a zöldfűszereket.
1. Az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd 3-4 percig tovább pároljuk, és felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, felkockázott krumplit, zellert és vöröshagymát tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi. Tegyük bele a leveskockát, dobjunk bele egy megpucolt és megr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük az apró kockára vágott szalonnát. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Kevés pirospaprikával megszórjuk és felengedjük 1,5 l vízzel. Bel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA lábszárat leinazzuk, majd 2 X2 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát egy fazékban, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és a tv paprikát. Tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz