menu

Családireceptkönyv.hu

Sós stangli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl tej
25 g élesztő
70 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
1 tojás
2 dl tejföl

Elkészítés:


A meglangyosított tejben elkeverünk 1 kk cukrot és élesztőt,majd felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk az élesztős tejjel, a tojássárgájával, sóval és tejföllel. 2 cipót formálunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelni hagyjuk.
A cipókat 4 mm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk köménymaggal és derelyevágóval 2 cm széles csíkokat vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ugyan ebből a tésztából lehet készíteni a húsos párnát is:
https://csaladireceptkonyv.hu/dancsecs/recept/husos-parna

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Felhőkenyér!!
Felhőkenyér!!

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Válaszd ketté a tojásokat, és a sárgáját keverd össze a krémsajttal, illetve az ízesítéshez szánt alapanyagokkal. A tojások fehérjéhez add ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd recept
Sajtos rúd recept

Elkészítése: A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. Annyi tejfölt adok hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Csavart sörös-sajtos rúd
Csavart sörös-sajtos rúd

A sört langyosra melegítjük, krémesre elkeverjük benne az élesztőt hozzákeverjük a vajat. A fehérliszt és a rozsliszt összevegyítjük, beletesszük a sót, az élesztős keveréket, hogy...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Omlós délutáni teasütemény
Omlós délutáni teasütemény

A lisztet a sóval elkeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Összegyúrjuk, és 8 mm vastagra kinyújtjuk. Lekenjük az 1 db tojássárgájáva...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk