70 dkg csirkemell
1 kis pohár joghurt
1 kicsi citrom
1 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csilipaprika
2 dl paradicsomlé
1 dl tejszín
A tikka masala fűszerkeverékhez:
2 tk római kömény
1 tk kurkuma
1 tk őrölt koriander
2 tk fűszerpaprika
1 mk cayenne bors
1 mk fahéj
1 mk szerecsendió
1 mk feketebors
A csikét nagyobb kockára vágjuk, majd a joghurttal, citrommal sóval és a tikka masala fűszerkeverék felével összekeverjük, 1 órára a hűtőbe tesszük.
Forró grillserpenyőben megsütjük a csikét a joghuros öntettel együtt.
A felaprított hagymát, fokhagymát, 1 csilipaprikát megfuttatunk egy kis olajon a maradék fűszerkeverékkel, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, kicsit beforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt.
A csirkével együtt pár percig főzzük.
Egy lábosba felmelegítjük a vajat, a megmosott csirkehúst beletesszük a lábasba és 1-2 dl vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük a húst. Majd hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet tisztítsd meg, vágd négy vagy hat darabba és sózd be. A zöldfűszereket vágd apróra – tetszés szerinti mennyiségben. Én 5 db babérlevelet és kb. egy-egy teáskanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, fűszerezzük, átkenjük a zúzott fokhagymával, majd egy kevés olajban megpirítjuk. Amikor már majdnem kész hozzáadjuk a kockára vagdosott bacont is. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pácot készítjük el. Egy tálba (amibe majd beleférnek a husik) öntjük az olajat, a paradicsomlevet. Beleszórjuk a sót, borsot, pirospaprikát, beletesszük a fokhagymakrémet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű