menu

Családireceptkönyv.hu

Vadas


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kg marhalapocka
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

feketebors (őrölt)
1 teáskanál mustár
2 teáskanál kristálycukor
2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
4 szál sárgarépa (nyers, nagyobb)
2 szál petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

Elkészítés:


húst alaposan megmossuk, majd vékonyra felszeleteljük. A szeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra.
Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük az összezúzott fokhagymát, a megtisztított, és karikára vágott répát, zöldséget.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beledobjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, mustárt, majd beletesszük a húst is. Együtt főzzük kb. 1,5 órát (míg a hús megpuhul).
Ha megfőtt a hús kivesszük a babérlevéllel együtt, és botmixerrel pürésítjük a zöldségeket.
Hozzáadjuk a tejfölt, amibe a lisztet csomómentesre kevertük, és forralunk rajta egyet.
Majd visszatesszük a húst a szószba.


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek, Sertés húsból készült ételek, Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Börzsönyi disznó kapros túrógombóccal
Börzsönyi disznó kapros túrógombóccal

A felforrósított zsíron kissé megpirítjuk a felcsíkozott szalonnát, ezután hozzáadjuk a meghámozott, felaprított hagymát, valamint a megtisztított, felkockázott húst, és megpárolju...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos, zöldfűszeres nyúl
Paradicsomos, zöldfűszeres nyúl

1. A nyulat kis darabokra szétbontjuk, megmossuk, ecettel leöntjük, majd leszárogatjuk. 2. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, enyhén megpirítjuk benne a megtisztított fokhagy...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdei gombás vadnyúl comb
Erdei gombás vadnyúl comb

A combokat csíkokra vágott szalonnákkal és fokhagymákkal tűzdelem meg, majd az öntöttvas edényem aljára pakolom mindet. A combokra még dobálok szalonnát, fokhagymát, jöhetnek a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Pörkölt
Pörkölt

A húst felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk. A hagymát megpirítjuk, paprikával meghintjük, rádobjuk a húst. Ha megpirult, felönjük legalább annyi vízzel, hogy ellepje. A fűszerek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk