400 g cukor
Jó krémlikör
20 g eszencia
4 dl tiszta szesz
A krémlikőrőll és cukorból szörpöt főzzünk. Ehhez hozzátöltjük az eszenciát, végül a szeszt.A literből esetleg hiányzó folyadékot forralt, lehűlt vízzel pótoljuk. A likőrt jól összerázva néhány napig pihentetjük.
Szűrőpapiron egyszer vagy kétszer átszűrjük.
A leveleket alaposan mossuk meg, majd ezután turmixoljuk péppé és tegyük bele egy kisebb fazékba. Öntsünk rá 750 ml vizet, és tegyük oda főni. Ha már elkezdett zubogni a víz, vegyü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKészítsük elő a hozzávalókat, majd a cukrot és a vizet tegyük egy edénybe és főzzük fel. Amikor felfőtt hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a citromot, majd karikázzuk fel és a megmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforralom a cukorral. Mikor a cukorszirup kihűlt, beleteszem a többi hozzávalót. Én a virágot nem mosom meg, hisz épp a legértékesebb alkotórészét mosnám ki belőle, per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat habosra keverjük,a porcukorral. Majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet,a csokoládét,majd az alkoholt.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű