2 egész tojás,
30 dkg cukor,
1 ek. fahéj,
2 ek. kakaópor,
1 cs. vaníliacukor,
1 cs. sütőpor,
2 dl olaj,
1/2 l tej,
50 dkg liszt,
3 ek. lekvár,
5 ek. darált dió,
2 kk. szódabikarbóna
Tetejére
1 marék durvára vágott dió
A hozzávalókat összekavarjuk, és sütőpapírral bélelt közepes méretű /20×30 cm/ tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk a durvára vágott dióval. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Tűpróba!
A tojások fehérjét pici sóval és pici cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a porcukorral gépi habverővel alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét. Ma...
Elkészítési idő: 3/4 óra Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Amíg a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Először a száraz hozzávalókat tesszük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a tejet, a tojásokat és a zsírt. Az egészet alaposan elkeverjük robotgéppel. Egy közepes m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütünk egy sárga, és egy barna piskótát. Mazsolát beáztatjuk a rumos cukorszirupba. Beleszeleteljük a citromhéjat, és a levét is belenyomjuk. Sorrend: sárga piskóta...locsolá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes