60 dkg liszt
20 dkg puha vaj
1 ek puha zsír
230 gr tejföl
1 csapott teáskanál cukor
1,5 dl tej
1 csapott evőkanál só (ízlés szerint)
2,5 dkg élesztő
1 db egész tojás +
1 db tojássárgája
ízlés szerint a tetejére sajt
Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk.
2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval kézzel sima tésztává gyúrjuk.Ekkor lisztezett felületen olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk, majd feltekerjük az egészet, mint egy bejglit, majd jobbról-balra egymásra hajtjuk, műanyag tálban lefedve pedig hűtőbe tesszük 1 óra hosszára. Sütés előtt kinyújtjuk ismét vékonyra, majd egyszer meghajtogatjuk. lentről középre, föntről középre, így lesz három réteg, aztán balról középre, jobbról középre, megint három réteg.Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott nagyjából 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát újragyúrjuk, , újraszaggatjuk bele rakjuk
a gáztepsire, amiket sütőpapírral bélelünk ki előzőleg. Kb. egy-másfél centi helyet hagyjunk közöttük, mert sütés közben meg fognak nőni.A pogácsák tetejét megkenjük tojássárgával (vagy a megmaradt tojásfehérjével), majd megszórjuk őket reszelt sajttal.Sütés előtt húsz percet kelni hagyjuk a pogácsákat, majd száznyolcvan fokos sütőben alul-felül sütés programon aranyszínűre sütjük őket
Késhegyével felaprítom a májat, hozzákeverem a hozzávalókat, olajos tepsiben kisütöm (mint a palacsintát) átforgatom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd hozzá öntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg. (Elkészítése itt megtekinthető : Csirkemáj baconszeletekbe tekerve) Hagyjuk a szalo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot forró forró sós vízben néhány percig főztem, leszűrtem, majd mikor kihűlt, durvára feldaraboltam. A Fetát és a túrót a felvert tojással, borssal, oregánóval, szerecsendi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű