30 dkg diawell -50%os liszt VAGY update liszt (MM+ tk fele-fele arányban)
10dkg vaj
csipet só
1db tojás
Édesítő kb.5 evőkanál eritriol
4 evőkanál tejföl
1 cs. sütőpor
+1db tojás a kenéshez.
Töltelék:
1 kg alma, édesítő + fahéj összepárolva.
Miután összedolgoztam hűtőbe tettem kb. fél órára a tésztát. Ez nagyon fontos, sokkal könnyebb vele ezután dolgozni.
egy citrom reszelt héja a tésztába, illatorgia, hmmm :)
21x31cm-es a tepsi
A lisztet, a tojásokat és a sót egy nagyobb edénybe tesszük, majd lassan és kisebb adagokban hozzáadjuk a tejet, miközben folyamatosan keverjük, habverővel, vagy mixerrel. Ezután j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, majd az olajat, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint összedarabolunk gyümölc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet apróra törjük és a vajjal, tejszínhabbal, dióval és cukorral együtt egy tálba tesszük, robotgéppel összedolgozzuk. Lekapcsolható oldalú sütőformába nyomkodjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Én aprítógépbe adagoltam mindent, majd alaposan összekevertem, kiborítottam és összegyúrtam.) Kinyújtjuk, és – sütőpapírral bélelt – formába tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű