Piskóta:
150 g tojás (60 g sárgája, 90 g fehérje)
75 g xilit
90 g darált dió
50g mandulaliszt (Nature Cookta - a mandulából hideg préseléssel nyert liszt)
25 g de Zaan kakaópor (10-12 %)
4 g szódabikarbóna
csipet só
70 g olvasztott vaj
75 g víz
Meggy öntet:
200 g mirelit meggy
8 g eritritol
10 g alma pektin
Marcipán réteg:
70 g diabetikus marcipán
Csokis tejszíntöltelék:
90 g víz
150 g eritritol
60 g de Zaan kakaó (20-22 %)
20 g diabetikus csokoládé
csipet só
400 g állati tejszínhab (33%)
130 g főzött zselatin*
*Főzött zselatin:
1 liter víz
160 g zselatin
A vízet az eritritollal felforraljuk, beleszórjuk a kakaót, csipet sót és a csokoládét, majd szobahőmérsékletre hűlés után a felolvasztott zselatinnal összekeverjük, és belekeverjük a tejszínhabot.
Krokant (roppanós rész)
7 g diabetikus étcsokoládé
14 g pörkölt mandula
Díszítés:
2 g kakaó szóráshoz (nem olvadós)
10 g pörkölt mandula pálcika
Tojássárgáját a fehérjével és a xilittel felverjük, a többi száraz anyagot összekeverjük (dió, mandula, kakaó, szódabikarbóna, só). A vajat a vízzel felmelegítjük (langyosra). Ha kemény habbá verődött a tojás rész, beleöntjük a vajat és óvatosan belekeverjük a száraz anyagot.
420 g masszát 16-os tortakarikába beleöntöm, 120 g masszát 8 szeletes tortakarikába 160C-on 10-15 percig sütjük.
Mirelit meggyet felforraljuk és az eritrittel összekevert pektinnel besűrítjük. (Lehetőleg előző nap főzzük össze.)
A 16 szeletes átmérőjű piskótát kipapírozott tortakarikába helyezzük, a roppanós csokoládés mandulát rászórjuk és a csokoládés tejszín rész egyharmad részét ráhelyezzük. A 8 szeletes piskótalap nagyságú marcipánkorongot ráragasztjuk (vékony csokis tejszínrész) a 8 szeletes piskótalapra. A marcipánlappal lefelé rátesszük a csokis tejszín tetejére középre igazítva. A meggy tölteléket simacsöves nyomózsákból a 8 szeletes méretű piskóta lap köré húzzuk, úgy, hogy a papírhoz NE érjen hozzá. A meggy és a papír közé szintén simacsöves nyomózsákkal kinyomjunk egy tejszínes csokoládé krémet gyűrűként, majd a maradékot a tetejére rátesszük, kártyával egyenesre húzzuk és evőkanállal feltüskézzük.
Hűtőbe téve minimum 6 óra után nem olvadós kakaóval megszórjuk és a pörkölt mandula pálcikákkal díszítjük.
A pörkölt mandula pálcikákat összekeverjük a felolvasztott csokoládéval és szilikon papírra szétszórjuk.
Egy kapcsos tortaformát körberakunk piskótával(a piskóta egyik felét egyenesre vágjuk ,úgy jobban megáll) ,az alját is kirakjuk piskótával. Bő hideg vízben beáztatjuk a zselatin l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortalap elkészítésével kezdjük. Két 18 cm-es tortaforma aljára helyezzünk sütőpapírt, oldalait vajazzuk és lisztezzük. A sütőt melegítsük elő 175 fokra (légkeveréses). A száraz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpack-kal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal és elkész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit érdemes előző nap megvásárolni, hogy egy kicsit megszikkadjon, majd mielőtt felhasználnák vékonyan felkarikázzuk. A tejhez hozzáadjuk a vajat, majd összemelegítjük. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz