menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas Fonott kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
25 dkg Dia-Wellness sütőliszt
1 evőkanál búzasikér (ha van)
1 csipet só
1 csomag friss élesztő
3/4 dl olaj
2,5 dl tej
1 tk fruktóz az élesztő felfuttatásához
2 ek xilit

Töltelék:
édesítő
2 evőkanál fahéj (de kakaóporral is finom)

Kenéshez 1 tojás + pici tej

Elkészítés:


A tésztát dagasztjuk (akkor jó ha hólyagosodni kezd), kelesztjük (kb. 40 perc), nyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket: 8 dkg vaj, vanília aroma/őrlemény, édesítő, 3 púpos tk. kakaó vagy fahéj.
3 részre el kell osztani a tésztát, mindegyiket külön szép vékonyra nyújtani, megkenni a fahéjas vajjal, feltekerni, és a három feltekert tésztát összefonni.
30 percig kelni hagyjuk. Ha újra megkelt, tejjel simára kevert tojássárgájával megkenjük, és a forróra előmelegített sütőben (200 fok, 180 fok légkeveréses sütőben) kb. 20 percig sütjük.

Fahéjas Fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Krémes kalács
Krémes kalács

A tésztához valókat egy tálba tesszük, összegyúrjuk, megkelesztjük és 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. A krémhez a margarint és porcukrot összekeverjük, és a tojásfehérjéből készült h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Challah
Challah

Az összes hozzávalót a dagasztógépbe tettem, majd kb. 10 perc alatt szép fényes, nem túl kemény tésztát dagasztattam vele. Nekem kellett még hozzá kevés liszt, de ez gondolom tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kalács
kalács

Az élesztőt felfuttatom langyos cukrozott tejbe, az átszitált liszthez hozzá adom a pici sót, felfuttatott élesztőt s tojások sárgaját és langyos tejjel bedagasztom,,,kalács tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós, fahéjas ostoros kalács
Kakaós, fahéjas ostoros kalács

Egy tálban a liszttel elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tészta többi alkotórészét, és addig gyúrjuk, amíg elválik az edény falától. Letakarva kb. 50 percig kelesztjük. A lágy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk