Tészta:
25 dkg Dia-Wellness sütőliszt
1 evőkanál búzasikér (ha van)
1 csipet só
1 csomag friss élesztő
3/4 dl olaj
2,5 dl tej
1 tk fruktóz az élesztő felfuttatásához
2 ek xilit
Töltelék:
édesítő
2 evőkanál fahéj (de kakaóporral is finom)
Kenéshez 1 tojás + pici tej
A tésztát dagasztjuk (akkor jó ha hólyagosodni kezd), kelesztjük (kb. 40 perc), nyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket: 8 dkg vaj, vanília aroma/őrlemény, édesítő, 3 púpos tk. kakaó vagy fahéj.
3 részre el kell osztani a tésztát, mindegyiket külön szép vékonyra nyújtani, megkenni a fahéjas vajjal, feltekerni, és a három feltekert tésztát összefonni.
30 percig kelni hagyjuk. Ha újra megkelt, tejjel simára kevert tojássárgájával megkenjük, és a forróra előmelegített sütőben (200 fok, 180 fok légkeveréses sütőben) kb. 20 percig sütjük.
A tésztához valókat egy tálba tesszük, összegyúrjuk, megkelesztjük és 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. A krémhez a margarint és porcukrot összekeverjük, és a tojásfehérjéből készült h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót a dagasztógépbe tettem, majd kb. 10 perc alatt szép fényes, nem túl kemény tésztát dagasztattam vele. Nekem kellett még hozzá kevés liszt, de ez gondolom tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatom langyos cukrozott tejbe, az átszitált liszthez hozzá adom a pici sót, felfuttatott élesztőt s tojások sárgaját és langyos tejjel bedagasztom,,,kalács tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a liszttel elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tészta többi alkotórészét, és addig gyúrjuk, amíg elválik az edény falától. Letakarva kb. 50 percig kelesztjük. A lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű