45g Norbis előre bekevert Liszt
40g lenmagliszt (helyette rozslisztet használtam)
40g zabliszt (helyette teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet használtam)
100g búzasikér
1 csomag szárított élesztő
2,5dl víz
25ml olíva olaj
Csipet só (egy kávéskanálnyit tettem bele)
A hozzávalókat összekeverjük majd meleg helyen 50 percet
kelesztjük.Ezután szilikonos formába tesszük és további 30 percet
kelesztjük .A tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk magokkal
tetszőlegesen!(magokat a tésztába is lehet tenni aki akar)
Majd előmelegített sütőben 170 fokon légkeverésben 50 percig sütjük!;
A burgonyát megfőzöm , hűlni hagyom . A liszteket összekeverem . A közepébe kis fészket készítek . Beleteszem a cukrot . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm a meleg tejjel . Hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A túrót és a cukrot géppel jól elkeverjük. -Ezután lassan hozzákeverjük az előre kimért olajat és tejet. -A lisztbe belekeverjük a sót és sütőport, majd ezt a keveréket beleszit...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA langyos vízben elkevertem a cukrot, majd felfutattam benne az élesztőt. Hozzáadtam a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepesen lágy tésztát dagasztottam. Letakarva duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes