30 dkg liszt (én ebből 20 dkg dw sütőliszt, 10 dkg zabpehelyliszt, 1/2 csomag instant élesztő, 2 ek. sikér, 1 jó tk só, és kb. 2 dl tej, 1 ek. olíva olaj.
A liszteket sikért kiméred egy tálba hozzádobod a sót és az élesztőt. Majd a tejjel kialakítjuk a tészta állagát és legvégül az olaj megy hozzá. Én ezt azért használom, hogy rugalmasabb legyen a tészta és ne ragadjon. Ezután meleg helyen kelesztem. Utána kettévettem, és kör alakúra nyújtottam ( 1-1 kört 4 cikkre vágtam, így összesen 8 db szép nagy kifli lesz) , ezután a nagyobbik felétől sodortam a kisebbik felé és patkó alakra hajtottam. Tepsin, letakarva meleg helyen kb. 20 perc alatt duplára kel. 200 fokon 10-15 perc alatt készre sül. Előző este is elkészíthetjük a tésztát és letakarva hagyjuk, reggelre jól megkel és a többit ugyanúgy, ahogy leírtam. Így nem kell annyit várni rá reggel.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük. Nem lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkétszer 40 percig kelesztem, a második végénél begyújtottam a sütőt.. 250 fokra tettem..megformázom a veknit…én úgy szoktam, hogy kilapogatom..jobbról behajtom a közepéig majd balr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBedagasztom, duplájára kelesztem, majd 12 egyforma részre vágom. Gömbölyítem, 15-20 percig pihentetem. Közben egy muffin sütőt alaposan kivajazok. Tegnap vettem friss sajtot, kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű