Hozzávalók (20x30 cm-es tepsiben sütve):
0,5 kg kimagozott meggy
6 tojás kettéválasztva
5 evőkanál (kb. 15 dkg) mandulaliszt (EZT használtam)
6 evőkanál cukornak megfelelő természetes édesítőszer (EZT használtam)
1 csomag sütőpor
1 evőkanál őrölt fahéj
A tojások fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá vertem, majd a tojáshabhoz adtam a tojások sárgáját, amit óvatos mozdulatokkal beleforgattam a fehérjehabba. Ez után a mandulalisztet összekevertem a sütőporral és az őrölt fahéjjal, majd két-három részletben ezt is beleforgattam a tojáshabba.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd beleöntöttem a piskótatésztát és egyenletesen eloszlattam benne. A kimagozott meggy szemeket egyenletesen a tetejére szórtam, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem. Mielőtt kivettem volna a sütőből, tűpróbát végeztem (beleszúrtam egy fogpiszkálót a tészta azon részébe, ahol nincs meggy és mivel szárazon jött ki belőle, a sütőt kikapcsoltam és a kész süteményt kivettem).
Könnyebben le tudjuk szedni a sütőpapírt a süteményről, ha hagyjuk kihűlni!
A tészta hozzávalóit összekeverem, kinyújtom és kibélelek vele egy szögletes jénait. A töltelék hozzávalóit összemelegítem majd belekeverem az 5 tojás sárgáját. Rásimítom a tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral előzetesen összekevert lisztet. Gyúrjuk össze, takarjuk le egy kon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokra előmelegített sütőben 10'
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat megpucoljuk, lereszeljük. A diót, csokoládét durvára vágjuk, a mazsolát beáztatjuk. Figyeljünk, hogy a liszt mennyiségét a többi száraz hozzávaló súlyával csökkenteni ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű