- 6. ek. zabpehely ledarálva
- 250 gr zsírszegény túró
- 2 tojás
- feta sajt
- só
- lenmag
- késhegyni szódabikarbóna
Összekevered a ledarált zabpelyhet a túróval, tojással, sóval, szódabikarbónával, belemorzsolsz egy kevés feta sajtot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kanállal halmokat készítesz, tetejére lenmagot szórsz, majd 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöd.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd a cukros tojást adagonként hozzákeverjük az olajjal és a tejszínnel felváltva. A szalámit apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk vékonyra, majd a tetejét megkenjük tojással. Megszórjuk szezámmaggal vagy lenmaggal és reszelt sajttal. Derelyevágóval felvágjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztán...
Elkészítési idő: 35.40 perc Nehézség: Könnyű