200 gr zabpehelyliszt
6-8 db tojás nagyságtól függően
80 gr nyírfacukor
1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
kevés méz
fahéj
szegfűszeg
Válaszd szét a tojásokat, tedd külön edénybe a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához keverd hozzá a nyírfacukrot, keverd fehéredésig. Adj a keverékhez egy kevés mézet is. A zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát és a fűszereket - fahéjat, szegfűszeget ízlés szerint. Verd fel a tojások habját, majd kezdd el óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez. Végül tepsibe vagy tortaformába öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütjük.
Lehet a tésztába szórni gyümölcsöt is, én most csokipöttyöket szórtam bele, hogy szemléltetni tudjam, hogy milyen szépen emelkedik fel a zabpehelylisztes piskóta. Szép magas lett, így 2-3 lapba vágva ízlés szerint tölthető.
Olvaszd fel a vajat, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, majd habosítsd robotgéppel. Mixeld a lisztet, a sütőport és a kakaót, lassan forgasd a vaj...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom. Kinyújtom a tésztát és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőlemezre pakolom. A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem. Habzsák v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást kikeverjük az olajjal, cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a tejet. 2. Az így kapott tésztát zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű