A pudinghoz:
- 9 dl 2,8%-os tej
- 80 g pudingpor (vaníliás)
- 4 púpos evőkanál kristálycukor
A tésztához:
- 5 db tojásfehérje
- 5 db tojássárgája
- 25 dkg kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor - bourbon
- 1 dl 2,8%-os tej
- 1 dl étolaj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor - holland
- 25 dkg búzaliszt (BL55)
- 10 g sütőpor
A mázhoz:
- 375 g tejföl (20%-os)
- 4 púpozott evőkanál kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor - bourbon
A csoki öntethez:
- 50 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
- 2 evőkanál étolaj
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem.
Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
Egy 25x34 cm-es tepsit kikenek majd kilisztezem.
A masszát beleöntöm a tepsibe.
A kihűlt pudingot apránként belekanalazom.
Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm.
A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.
Amikor a sütemény kihűlt. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, közben hozzáadom az étolajat.
Majd az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre. És szeletelem a süteményt.
. A diókrémhez a tejet a porcukorral fölforraljuk. A diót beleszórjuk, elkeverjük, a tűzről levéve a mazsolát belekeverjük. A jól megmosott citrom reszelt sárga héjával és a rummal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy nagy lábasban a tejet a vízzel együtt feltesszük főni, beleszórjuk a zabpelyhet, a kókuszreszeléket, az édesítőt és a fehérjeport, felforraljuk, majd lassú tűzön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát felcsíkozzuk, a formára csavarjuk és nem túl forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük ,majd ,mikor kihűlt cukrásztejszínnel töltjük,egy habcső segítségével A tejs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése Összekeverjük a darált mákot a sütőporral elkevert liszttel, csipet sóval. Hozzá adjuk a porcukrot, a tojások sárgáját és a tejfölt, majd beletesszük a rumaromát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű