Hozzávalók
10 db közepes vagy nagyobb krumpli
8 kemény főtt tojás
majonéz
tejföl
só, bors
lilahagyma
újhagyma
kevés mustár
Elkészítése
A krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk.
A hagymákat karikára vágjuk, majd elkészítjük az öntetet: egy nagy pohár tejfölt és ízlés szerinti mennyiség majonézt, kevés mustárt összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
Egy nagyobb tál aljára teszünk az öntetből, majd egy réteg krumplikarikát, tojást, lila- és újhagymát teszünk, lefedjük egy réteg öntettel, majd ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók. a végén a tetején krumpli legyen, tetejére az utolsó adag öntetet terítjük, és ráhelyezzük az előzetesen félretett szebb tojáskarikákat
Végül a tetején szépen elrendezzük a félretett tojáskarikákat, mindegyik sárgájára nyomunk egy picike piros aranyat, és egy-egy picike petrezselyemzöldet tűzünk bele, vagy megszórjuk az apróra vágott hagymával. Hűtőben tartjuk néhány órát, hogy jól összeérjenek az ízek.
A vöröshagymát megpucoljuk, és a párizsival együtt nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A margarint a tejföllel, reszelt sajttal kikeverjük, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk borsozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított padlizsánokat felkarikázzuk, megfőzzük, leszűrjük, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a gyalult vöröshagymát, az ecettel és cukorral elkevert étolajat, a finomr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa friss spenótból készítjük, akkor a megtisztított, alaposan lecsepegtetett kissé összetépkedett spenótot kevés zsiradékon fonnyasszuk meg. Ha kihűlt, nyomkodjuk ki a levét és bot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit héjában megfőzzük, kihűtjük, karikára vágjuk, és félretesszük. A tojásokat keményre főzzük, felkarikázzuk, félretesszük. a szebb karikákat külön rakjuk. A hagymákat kar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű