Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1 dl főzőtejszín
1 dl natúr joghurt
7 dkg reszelt parmezán
3 sárgarépa
1 zellergumó
40 dkg brokkoli (mirelit)
1 hagyma
20 dkg zöldborsó (konzerv)
1 leveskocka
só, bors
olaj
A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá. Amikor a zöldségek megpárolódtak, hozzáadjuk a húst is és fűszerezzük. A tejszínt összekeverjük a joghurttal és a reszelt sajttal, ráöntjük a húsra és felforrósítjuk. Amikor elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzhelyről és fogyaszthatjuk is.
A póréhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon dinsztelni kezdjük. A húst nagy szeletekre vágjuk és mindkét oldalát 2-3 percig sütjük a hagymával együtt, majd felöntjük egy kor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSós palacsinták készítése: A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét csomómentesre eldolgozzuk. Sózzuk, egy kevéske cukrot is teszünk bele. Hozzáadjuk a víz másik felét és össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét kívül-belül alaposan megsózzuk, a zsályaleveleket pedig belehelyezzük. A combjait spárga vagy fapálcika segítségével összerögzítjük, majd az egész csirkét lekenjük olvasz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű7–8 csirkecombot sózzunk be, majd kb. 15–20 dkg trappista sajtot dugdossunk a bőre alá. Rakjuk be őket egy kis tepsibe, és kb. fél liter tejet öntsünk alá. Alufólia alatt kb. 70 p...
Elkészítési idő: 105 Nehézség: Könnyű