Recept:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle.
A videó szerint. A kínai kelt hosszirányban négybe kell vágni (ha nagy, akkor nyolc felé), a torzsa kemény részét kivágni, majd a negyedeket keresztben is 4-5 részre kell vágni (a...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A káposztát megtisztítom a felső leveleitől és vékony csíkokra vágom. Az üveget kimosom, és a káposztát bele rakom úgy, hogy a kaprot közzé teszem, beleteszem a kömény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folyam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánoknak a sózáshoz kicsiknek, egyforma méretűeknek, egészségeseknek, húsosaknak, éretteknek és sötétlila színűeknek kell lenniük. A padlizsánokat megmossuk, lecsepegtetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű