menu

Családireceptkönyv.hu

Nyári savanyúság télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Recept:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!

Elkészítés:


Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle.

Nyári savanyúság télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kimchi (vietnámi saláta)
Avatar Rica Kedvelnék
Kimchi (vietnámi saláta)

A videó szerint. A kínai kelt hosszirányban négybe kell vágni (ha nagy, akkor nyolc felé), a torzsa kemény részét kivágni, majd a negyedeket keresztben is 4-5 részre kell vágni (a...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos káposzta
Kovászos káposzta

Elkészítés: A káposztát megtisztítom a felső leveleitől és vékony csíkokra vágom. Az üveget kimosom, és a káposztát bele rakom úgy, hogy a kaprot közzé teszem, beleteszem a kömény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vödrös savanyúság
Vödrös savanyúság

A fenti hozzávalókból elkészítjük a savanyúság levét. Lehet bele rakni uborkát, patisszont, sárgarépát, karfiolt, paprikát, káposztát, stb. Ahogy fogy, lehet pótolni. 1 évig folyam...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Sós padlizsán
Sós padlizsán

A padlizsánoknak a sózáshoz kicsiknek, egyforma méretűeknek, egészségeseknek, húsosaknak, éretteknek és sötétlila színűeknek kell lenniük. A padlizsánokat megmossuk, lecsepegtetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk