1 evőkanál olaj
1 kg finomliszt
1 kocka élesztő (5 dkg)
1 pohár meleg tej
1 tojás
1 üveges paradicsomlé
1-2 kiskanál cukor
2 fej lila hagyma
2-3 paradicsom
30-40 dkg sajt
500 gramm sonka
meleg víz annyi,hogy formálható cipó legyen kb 1 pohár
rukola borsmustár ízlés szerint
ízlés szerint só
Az élesztőt, cukrot és a meleg tejet összekeverem kelesztem 5 percet, majd hozzáadom a lisztet, tojást, sót, étolajat, meleg vizet. Jól összegyúrom és kb 30 percet kelesztem. Kinyújtom tepsibe teszem. Rákenem a paradicsomszószt, rászórom a reszelt sonkát, amit sajtreszelőn reszelek le, általában ezért veszek tömbbe sonkát, így könnyen reszelhető. Rárakom a lilahagymát és a paradicsomszeleteket. Megszórom a tetejét sajttal, majd az előmelegített sütőben 200 fokon kb 10-15 percet sütöm. Amikor már majdnem készen van, akkor rakom rá a ruccolát és még egy picit sütöm vele. Ez az adag 2 nagy tepsire elegendő.
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát zúzzuk össze. Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. A garnélákat süssük oldalanként 1-2 percig, majd szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTedd fel főni a vizet a tésztának. Minimális olajon süsd át kissé a marhahúst. Miután elfőtt a leve és barnás színt kapott, add hozzá a felaprított hagymát (fordított sorrendben a...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesMost egy 18 cm-es tortaformát vajazunk ki. (A legjobb olyan formát kibélelni, aminek kivehető az alja.) VAJAZZUK KI! Hiába vajas a tészta, attól még le tud tapadni. Ezek után béle...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesNokedlit készítünk, majd egy lábasba olajat öntünk. Beletesszük a nokedlit és a tojásokat. Folyamatos keverés mellett készre sütjük a gázon.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű