- 25 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg penne tészta
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl tejszín
- 6 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 kisebb vöröshagyma
- őrölt szerecsendió
- tej
- só, olaj
1. Aprítsd fel a hagymát és kevés olajon dinszteld meg.
2. Add hozzá a kockára vágott csirkemelldarabokat, és pirítsd meg őket.
3. Keverd hozzá a tejszínt, és ízlésed szerint sózd meg. Kicsit forrald fel, majd keverd hozzá a tejföl egy részét.
4. A lisztet kevés tejjel keverd csomómentesre, és add a mártáshoz. Reszelj rá ízlésed szerint őrölt szerecsendiót.
5. Egy tűzálló tálat vajazz ki, és a kifőzött tészta felét simítsd bele.
6. Locsold rá a húsos mártást, majd tedd rá a tészta másik felét is.
7. A tetejét kend meg a megmaradt tejföllel, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig süsd, míg a sajt megpirul a tetején.
Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadjana...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A kolbászt felkarikázzuk és egy kicsi olajon megpirítjuk. Hozzá adjuk a tésztát és így is pirítjuk 1-2 percig, majd levessz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vörös lencse könnyen megfől nem kell áztatni, hagymás paprikás alapra téve,annyi vízzel felengedve amennyi ellepi puhára főzzük, ha kell pótoljuk a vizet, de mindig keveset hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztát sós vízben megfőzzük és miután leszűrtük, a paradicsomszószba forgatjuk, fűszerezzük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük. 2. A sonkát és a bacont felszeleteljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz