10 db közepesnél nagyobb krumpli
só
fél kiló sovány darált hús,
1 egész tojás,
1 púpos fehér kanál ételízesítő (aki idegenkedik az ételízesítőtől, használjon sót helyette ízlése szerint),
kevés őrölt bors,
1-1 kávéskanál fokhagyma granulátum és szárított petrezselyemzöld, néhány tekerésnyi olasz fűszerkeverék
egy nagyobb diónyi sűrített paradicsom.
Először a krumplit kellett kissé megfőzni. Alaposan megmostam, és gyorsfőző fedővel használható magasabb lábasba raktam 10 db közepesnél nagyobb krumplit, szórtam rá 2 fehér kanál sót, és felöntöttem fél liter forró vízzel. Szokásos jelzések után 10 percig főztem, aztán gyorsan kiengedtem a gőzt és langyosra hűtöttem a krumplit. Meghámoztam, és egy közepes tepsibe (36*24 cm) pakoltam a kettévágott krumplikat, amiknek az alját is egyenesre vágtam, hogy ne billegjenek. A krumplik közepét egy hegyes teáskanállal kikanyarítottam. A kivájt és levágott részeket is a tepsibe raktam. Elkövettem azonban egy hibát! Semmilyen zsiradékkal nem kentem ki a tepsit és a töltött krumplikra is csak egy-egy csepp olajat tettem. Az alacsony zsírtartalmú húsból szinte semmi nem sült ki, így elég száraz lett a töltött krumplim, amit a család nagyon megreklamált, mert szaftosabb ételekhez vannak szokva. A töltelékhez ezeket használtam: fél kiló sovány darált hús, 1 egész tojás, 1 púpos fehér kanál ételízesítő (aki idegenkedik az ételízesítőtől, használjon sót helyette ízlése szerint), kevés őrölt bors, 1-1 kávéskanál fokhagyma granulátum és szárított petrezselyemzöld, néhány tekerésnyi olasz fűszerkeverék egy nagyobb diónyi sűrített paradicsom.
Ezeket jól összekevertem és a tölteléket a kivájt krumplikba töltöttem. Alufóliával letakartam, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe toltam 20 percre. 20 perc után kivettem a tepsit, reszelt sajttal megszórtam a töltött krumplikat, és további 20-25 percig sütöttem az ételt 200 fokon.
A zsemlének a tetejét levágjuk,kibelezzük. A túrót összekeverjük a zsemle belével,a túróval,a tojással,a vaníliás cukorral,a cukorral, citromhéjjal,a mazsolával és a tejföllel. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A csirkemelleket nagyobb kockákra vágtam, a pác hozzávalóit összekevertem, ebbe a húst bepácoltam. A bundához valókat összekevertem, a húsokat beleforgattam ebbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit kevés sóval és a feldarabolt fokhagymával puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beleöntjük a párolt brokkolit, összekeverjük a felkockázott sonkával. 4 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára. 2Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű