25 dkg körte
15 dkg ricotta
1,5 dl tejszín
2 db tojás
csipet só
cukor
20g vaj
50g liszt
1db citromlé
keksz
A körtét meghámozzuk, felszeleteljük, majd kevés vajjal és citromlével fedő alatt puhára főzzük. Ha kell édesíthetjük cukorral, ezután botmixerrel pürésítjük.
A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a liszttel, majd ezt összeturmixoljuk a ricottával, tejszínnel, tojással, ízlés szerinti cukorral, csipet sóval (fontos, hogy kicsit híg állaga legyen, de ne túl leveses, ha úgy ítéljük túl híg lett adjunk még hozzá ricottát) majd sütőformába öntjük és 140C-on sütjük 1-1.5 órán át.
A rebarbarát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a citromlével 2 evőkanálnyi vízben kissé megpároljuk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a felét botmixerrel pürésítjük. A rebarbarához k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKisütjük a tésztát és a krém felét rákenjük.A krém másik felébe 1 evőkanál kakaót és 1 evőkanál őrölt kávét teszünk, majd rákenjük a fehér krémre. Ezután csokimázzal áthúzzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Roll out half of the pie dough. The dough should be about 5 cm larger than the dish. Fit into pie dish then trim dough to within 2 cm of the edge of the dish. Refrigerate while...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű