200g zabkeksz
100g vaj
250g mascarpone
2 csomag vaníliás cukor
2dl tejszín
fél csomag Zselatin fix
200g eperlekvár
250g eper
A kekszet egy aprítóban finomra daráljuk, majd az vajjal alaposan összedolgozzuk.
A mascarpone-t, a tejszínnel, a vaníliás cukorral és a zselatin fixszel összekeverjük egy kézi mixer segítségével.
A pohárba alulra először a kekszmorzsát rakjuk, erre jön a mascarpone krém, a lekvár és végül a darabolt eper.
Nem szabd annyira lenyomkodni a kekszet.
A liszteket egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a csipet sót, az őrölt vaníliát, az eritritet és a citromhéjat, majd ezeket is alaposan belekeverjük. A 2 tojást a lisztes keverék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl tejet meglangyosítjuk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 e.k porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojás sárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElőször a cukros szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábasba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve felmelegítjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben. Leres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sót, szódavizet és tovább keverjük, míg homogén, csomómentes nem lesz. Minimális olajat teszünk a masszába, ezt is elkeverjük. Olajj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű