menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger zsömle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


20 dkg -50% liszt
20 dkg ch-10 liszt
5 dkg búzasikér
2,5 dkg friss élesztő
1 dkg só +1 tojás a tésztába+1 tojás a kenéshez
80 gr szobahőmérsékletű görög joghurt
30 gr kókuszolaj
1 dkg negyedannyi édesítő
3 dl langyos víz
tetejére szezámmag, lenmag

Elkészítés:


A víz kivételével mindent a tálba teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos vizet folyamatosan hozzátesszük.Kb. fél óráig kelesztjük, majd 7 egyforma gombócot szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 20 percig kelesztjük,
ezután a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a magokkal és kb. 200 C-on megsütjük.

Hamburger zsömle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Evelin
Nutellás kukac
Nutellás kukac

A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. 500 g lisztet egy tálba teszünk, ehhez adjuk a langyos mézes tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttat...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: brigz
Cottage cheese-es zsemle
Cottage cheese-es zsemle

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát tetszőleges részre osztjuk (én 4 részre osztottam)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gelu Dóra
Csokis bögrés süti
Csokis bögrés süti

A hozzávalókat keverd el csomómentesre,3 percet mikrózd és kész is.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis futa
Krumplis futa

Vékony karikára vágom a krumplit,majd beleteszem forrásban lévő vízbe főni.Teszek 1 evőkanál sót a vízbe.Amikor megfőtt a krumpli krumplipűrének összetöröm vagy krumplinyomón átnyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk