Hozzávalók: 150 gr teljes kiőrlésű kovász.
Tanzhong (30 gr teljes kiőrlésű liszt és 150 gr viz felfőzve).
200 gr ch mínusz liszt.
200 gr -50 liszt.
40 gr sikér.
1 teáskanál só.
Kb. 350 ml langyos víz.
2.5 dkg élesztő.
45 perc kelesztés formázás. 15 perc kelesztés.
Én kacsasütőbe sütöm lefedve 250 fokon kb. 20 perc majd 200 fokon 20 perc majd a tetőt levével még kb. 20 perc.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szárazanyagokat egy tálba összeszitáljuk, hozzákeverjük a szódabikarbónát és a sót. A tojásokat a vízzel felverjük és habverővel összedolgozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztbe beleszórjuk a felfutatott élesztőt, és utána a többi hozzávalókat sorba beletesszük. Annyi langyos vizet öntsünk bele, amennyit felvesz a tészta. Jól átgyúrjuk, formázzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEhhez az ételhez a már megunt húsvéti sonka és tojás maradékait használjuk fel. Langyosan, egy kis tormával, mustárral kínálva reggelire és vacsorára is ideális. A sonkát megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék,reszelt fokhagyma.... Dagasztani, a kelesztő tálba mindig öntök 3 cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű