menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér tanzhong


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 150 gr teljes kiőrlésű kovász.
Tanzhong (30 gr teljes kiőrlésű liszt és 150 gr viz felfőzve).
200 gr ch mínusz liszt.
200 gr -50 liszt.
40 gr sikér.
1 teáskanál só.
Kb. 350 ml langyos víz.
2.5 dkg élesztő.

Elkészítés:


45 perc kelesztés formázás. 15 perc kelesztés.
Én kacsasütőbe sütöm lefedve 250 fokon kb. 20 perc majd 200 fokon 20 perc majd a tetőt levével még kb. 20 perc.

Kenyér tanzhong

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gyors fehérkenyér
Gyors fehérkenyér

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szárazanyagokat egy tálba összeszitáljuk, hozzákeverjük a szódabikarbónát és a sót. A tojásokat a vízzel felverjük és habverővel összedolgozzuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
Medvehagymás kenyér
Medvehagymás kenyér

Lisztbe beleszórjuk a felfutatott élesztőt, és utána a többi hozzávalókat sorba beletesszük. Annyi langyos vizet öntsünk bele, amennyit felvesz a tészta. Jól átgyúrjuk, formázzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti cipók (maradékból)
Húsvéti cipók (maradékból)

Ehhez az ételhez a már megunt húsvéti sonka és tojás maradékait használjuk fel. Langyosan, egy kis tormával, mustárral kínálva reggelire és vacsorára is ideális. A sonkát megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
203. Fokhagymás szendvics kenyér
203. Fokhagymás szendvics kenyér

a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék,reszelt fokhagyma.... Dagasztani, a kelesztő tálba mindig öntök 3 cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk