2 pohárnyi karfiolmorzsa
2 cikk fokhagyma
1 kisebb cukkini, aprítva
1 piros színű pritaminpaprika, apróra vágva
1 fej lila hagyma, finomra vágva
1 cs. petrezselyem, finomra vágva
1-2 ágacska zeller vagy menta, finomra vágva
só, bors
1 Késes aprítóban morzsalékosítsd a karfiolt, egy külön menetben a cukkinit.
2. A karfiolt és a cukkinit pirítsd össze a zúzott fokhagymával, de tényleg maximium 2 percig - minden ropogós marad mégsem lesz nyers.
3. Keverd hozzá a kafiolos-cukkinis alaphoz az előre felvágott többi hozzávalót.
Kész is az isteni köret! Húsokhoz, zöldségropogóshoz elképzelni sem tudunk finomabbat! Kínálj hozzá könnyű szószokat, például kapros-kefirest!
Vágjuk hasábokra a burgonyát, majd öntsük nyakon olívaolajjal és ízesítsük fokhagymával és sóval. Grillezzük közepesen magas hőmérsékleten, amíg elszenesedik, majd ha kész, díszíts...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk, vagy már eleve a piacon gyalultat veszünk. Jól megsózzuk, és összekeverjük, majd minimum fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Egy nag...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA káposztát kicsit átmostam, majd összevágtam. Hozzáadtam a tojásokat, fűszereztem, a végén raktam bele az útifűmaghéjat. Pár percig hagytam pihenni. Közben a szalonnát vékony csí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Alaposan mossuk meg a burgonyákat. A héjukat egy mosogatószivacs érdesebb felével is átdörzsölhetjük. Fektessünk le két lapos fakanalat a munkalapra, és fogjuk közé az egyik bur...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű