2 sárgabarack konzerv (light verziót is lehet kapni!)
0,5 liter víz
1 citrom
csipet só, szerecsendió, szegfűszeg
1 dl tejszín
50 dkg túró
4 egész tojás
1 pohár zabkorpa /a gríz helyett/
csipet só
Leves: turmixold le mindkét konzerv tartalmát, add hozzá a vizet. Vágd ketté a citromot és az egyik felét facsard
bele a levesbe, reszelj bele egy kis citromhéjat. A másik felébe tűzdelj 3-4 szegfűszeget és így tedd a levesbe főni.
Adj még hozzá csipet sót, szerecsendiót. Ha hígra sikerül, kis vaníliapudingporral sűrítheted. Ha nem szigorú a
diétád, összerottyanthatod egy kis tejszínnel a végén. Ha savanyú lett, adj hozzá kis nyírfacukrot.
Túrógombóc: keverd ki a túrót a tojások sárgájával és add hozzá a zabkorpát. A tojásfehérjét verd habbá, majd
fakanállal finoman forgasd a túróba. Forralj vizet egy fazékban, tegyél bele kis sót és olajat, majd kiskanállal
szaggass bele galuskákat. Először mártsd bele a vízbe a kiskanalat, amivel szaggatod, így nem ragad rá a túró. 5
percig főzd, majd szedd ki és tedd a levesbe. Isteni együtt!
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt alaposan elkeverem a fahéjjal. A befőtt levét kevergetés közben folyamatosan adagolom hozzá, hogy ne csomósodjon össze a tejföl. Hozzáadom a rumaromát, a citromlevet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vizet a fazékba töltjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a meggyet és a fűszereket. 2. Kis lángon melegítjük, majd tejben csomómentesen elkeverjük a lisztet. 3. Ha liszt hel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz