menu

Családireceptkönyv.hu

Hideg meggyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg magozott meggybefőtt
1 kis pohár tejföl
1 liter tej
1 kávéskanál fahéj
1-2 evőkanál citromlé
Cukor (vagy folyékony édesítő)
Ízlés szerint 1 kanál Rum-aroma

Elkészítés:


A tejfölt alaposan elkeverem a fahéjjal. A befőtt levét kevergetés közben folyamatosan adagolom hozzá, hogy ne csomósodjon össze a tejföl. Hozzáadom a rumaromát, a citromlevet és a cukrot/édesítőszert - ízlés szerint, érdemes közben kóstolni! Majd beleöntöm a meggyszemeket is és végül felöntöm az 1 liter hűtött tejjel.
Célszerű 1-2 órával előbb elkészíteni, és tálalásig hűtőben tárolni, így jobban összeérnek az ízek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálaláskor tehetünk a tetejére tejszínhabot is!

Hideg meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kókuszos tekercs
Kókuszos tekercs

A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a habbal és feltekerjük. Szeletekre vágva sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük, nagyon rövid ideig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almaleves
Almaleves

1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tej...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
kókuszgolyó
kókuszgolyó

Összekeverem, kanál segitségével golyónyi halmokat szedek ki, vizes kézzel megformázom, bő olajban sütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zserbó
Zserbó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk