1 üveg magozott meggybefőtt
1 kis pohár tejföl
1 liter tej
1 kávéskanál fahéj
1-2 evőkanál citromlé
Cukor (vagy folyékony édesítő)
Ízlés szerint 1 kanál Rum-aroma
A tejfölt alaposan elkeverem a fahéjjal. A befőtt levét kevergetés közben folyamatosan adagolom hozzá, hogy ne csomósodjon össze a tejföl. Hozzáadom a rumaromát, a citromlevet és a cukrot/édesítőszert - ízlés szerint, érdemes közben kóstolni! Majd beleöntöm a meggyszemeket is és végül felöntöm az 1 liter hűtött tejjel.
Célszerű 1-2 órával előbb elkészíteni, és tálalásig hűtőben tárolni, így jobban összeérnek az ízek.
Tálaláskor tehetünk a tetejére tejszínhabot is!
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a habbal és feltekerjük. Szeletekre vágva sütőpapíros tepsire rakosgatjuk. Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük, nagyon rövid ideig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tej...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverem, kanál segitségével golyónyi halmokat szedek ki, vizes kézzel megformázom, bő olajban sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű