Halfilé
Só, bors
Tejföl
Paradicsom
Petrezselyem
Sóval, borssal bedörzsölt halfilét külön-külön sütőpapírra tesszük amennyi a becsomagolásához elég. Tejfölben kikeverjük a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. A mártást a halra öntjük, és ráfektetünk 2-2 szál petrezselymet és lazán becsomagoljuk., hogy a keletkező gőznek is legyen elég helye. 180 C-on 20-30 percig sütjük.
A rákot felengedjük, lecsepegtetjük. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és a rákot egy kevés sóval, borssal, meg a kinyomott fokhagymával közepes lángon összeforgatjuk. Ha kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz összes hozzávalót a felsorolás sorrendjében a bográcsba tesszük. Felöntjük 6-8 liter vízzel, és forralni kezdjük. Kb. 40 percen belül felforr. Bele tesszük a halat, lehet, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagyományos recept szerint a halat megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a halfejekkel és farkakkal együtt 1 óráig lassan f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű40 dkg liszthez adtam egy csapott evőkanál sót, egy teáskanál borsot, egy evőkanál fűszerpaprikát. 4 db tojást kettéválasztottam, a sárgáját a fűszerezett liszthez adtam, 4 dl sörr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű