menu

Családireceptkönyv.hu

Házi hamburger


Írta:

Elk. idő: munka: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hamburgerhús hozzávalók:

50 dkg darált marhahús (lehet fele sertés is)
3/4 tk. őrölt koriander (elhagyható)
3/4 tk. őrölt bors
1 nagyobb tojás
1 marék zsemlemorzsa
1 közepes fej hagyma reszelve

Zöldségekhez: vöröshagyma, uborka, paradicsom, jégsaláta
Tálaláshoz: 4 db hamburger zsemle, mustár, majonéz, ketchup

Elkészítés:


Első lépésben reszeld le a közepes fej hagymát.
A darált marhahús legyen jó hideg, a hűtő leghidegebb részéből. Tedd egy tálba a húst.
Add hozzá a reszelt hagymát, a 3/4 tk. őrölt koriandert és 3/4 tk. őrölt borsot. Ha lehet, frissen őröld őket a még intenzívebb ízek érdekében!
Üss bele 1 nagyobb tojást és adj hozzá egy marék zsemlemorzsát. Só még nem kell bele. Keverd össze az egészet a kezeddel, lazán. A hamburgerhúst nem kell túlkeverni, ha lehet, tedd vissza a hűtőbe sütés előtt, hogy minél hidegebb legyen a hús. Ettől ugyanis jobban egyben marad majd sütés közben.
Később formázz a kezeddel vagy hamburger forma segítségével nagyjából 2,5-3 cm magas, kerek húspogácsákat. A belsejük legyen laposabb mint a szélük, így fognak a végén egyenletesre sülni, hiszen a közepük ki fog emelkedni. Ez is mehet még a hűtőbe. Sütés előtt sózni, borsozni, és kevés olajat az egyik oldalán szétkenni (ujjunkkal). Sütésnél ezt az oldalát tesszük a lábasba, majd a felül lévő oldalnál is a fentiek szerint járunk el.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hamburger húspogácsa sütési ideje

A tökéletes hamburgerhúshoz szükséges a sütési időt is meghatározni. Itt tulajdonképpen sokkal inkább steak jelleggel sütött darált marhahúsról, mint – a gyorséttermekben megszokottak alapján – olajban sült lapos húspogácsáról van szó.

A hamburger húspogácsa ideális vastagsága 2,5-3 cm. Nagyon forró serpenyőben kell sütni, amit előtte egy papírtörlővel vékonyan beolajozol. Mindkét oldalát 4-4 percig süsd, kétszer megfordítva. Ne süsd tovább, mert nem lesz finom! Végén a sajtot rátenni. Az utolsó fordításnál hozzáraktam a zsemléket is pirulni.

Sütés előtt a zöldségeket előkészítem (mosás, szeletelés).

Házi  hamburger

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Savanyú vetrece
Savanyú vetrece

A zsírban kiolvasztjuk a szalonnát, majd ebben üvegesre futtatjuk a hagymát. Hozzáadjuk a húst, és állandóan keverve zsírjára pirítjuk. A mustár kivételével hozzáadjuk az összes fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ildikó
Steack fűszeres marhahús ,tejszínes gombamártással
Steack fűszeres marhahús ,tejszínes gombamártással

a hús befűszerezzük és megpároljuk puhára A hagymát az olajon 1-2 percig pirítjuk, megszórjuk sóval, borssal, , majd meghintjük az átszitált liszttel. Lassan felöntjük a vízzel, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tatár beefsteak magyarosan
Avatar Borbély László Kedvelnék
Tatár beefsteak magyarosan

A bélszínt kétszer ledaráltatjuk a hentessel. Az összes hozzávalót tálba tesszük, és összekeverjük. Szobahőmérsékleten, vajjal, pirítóssal és ízlés szerinti friss zöldségekkel kí...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Marhalábszár pörkölt bográcsban
Marhalábszár pörkölt bográcsban

A marhaszegyet félpuhára főzöm, a szalonnát zsírjára pirítom. A bográcsot a sertés zsírral kikenem, majd a szegyet alulra teszem. A marhahús egy részét a tetejére halmozom, rátes...

Elkészítési idő: 6 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk