menu

Családireceptkönyv.hu

Csokis szilvalekvár - nutella


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg szilva

1 kg kristálycukor

2 csomag vaníliás cukor

2 tábla /2x10dkg/ főzőcsoki

1 csomag zselirozó /befőző/ cukor

Elkészítés:




A szilvát megmossuk, kimagozzuk és apróra ledaráljuk.

Lábasba rakjuk majd hozzáadjuk a cukrot, csokit és a vaniliás cukrot. Jól összekeverjük és a forrástól számítva 5 percig főzzük . Ezután hozzákeverjük a befőző cukrot és még 5 percig főzzük. Ezután tisztára mosott száraz üvegekbe rakjuk, lefedjük és száraz dunsztba rakjuk másnapig.

Csokis szilvalekvár - nutella

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Barackbefőtt
Barackbefőtt

A barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A befőtthöz nem jó a nagyon puha barack, azt hagyjuk meg a lekvárhoz. Sárgabarackbefőttnek azokat válogassuk ki, amelyek már szép érettek, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Rebarbara befőtt
Rebarbara befőtt

A vizet a cukorral feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a fahéjrudat, a vaníliarúd kikapart magjait, az üres rudat is, és a citromkarikákat. Összeforraljuk és beletesszük a 1,5- 2 cent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Matildiko
Szilvalekvár
Szilvalekvár

A szilvalekvárt legalább 3 napon keresztül kell készíteni. A megmosott, kimagozott szilvákat egy (lehetőleg vastag falú) edényben elkezdem hevíteni. Az elején sok levet ereszt, las...

Elkészítési idő: 10 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi mogyorókrém - gasztroajándék
Házi mogyorókrém - gasztroajándék

A mogyorót terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 10-15 percre 160 fokos sütőbe. Közben többször forgasd meg. Ha kezd feketedni, hagyd hűlni pár percig, majd dörzsöld le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk