2 kg szilva
1 kg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tábla /2x10dkg/ főzőcsoki
1 csomag zselirozó /befőző/ cukor
A szilvát megmossuk, kimagozzuk és apróra ledaráljuk.
Lábasba rakjuk majd hozzáadjuk a cukrot, csokit és a vaniliás cukrot. Jól összekeverjük és a forrástól számítva 5 percig főzzük . Ezután hozzákeverjük a befőző cukrot és még 5 percig főzzük. Ezután tisztára mosott száraz üvegekbe rakjuk, lefedjük és száraz dunsztba rakjuk másnapig.
A barackokat mossuk meg, magozzuk ki. A befőtthöz nem jó a nagyon puha barack, azt hagyjuk meg a lekvárhoz. Sárgabarackbefőttnek azokat válogassuk ki, amelyek már szép érettek, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vizet a cukorral feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a fahéjrudat, a vaníliarúd kikapart magjait, az üres rudat is, és a citromkarikákat. Összeforraljuk és beletesszük a 1,5- 2 cent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvalekvárt legalább 3 napon keresztül kell készíteni. A megmosott, kimagozott szilvákat egy (lehetőleg vastag falú) edényben elkezdem hevíteni. Az elején sok levet ereszt, las...
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: NehézA mogyorót terítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 10-15 percre 160 fokos sütőbe. Közben többször forgasd meg. Ha kezd feketedni, hagyd hűlni pár percig, majd dörzsöld le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű