menu

Családireceptkönyv.hu

Csalán krém házilag visszérre


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



100 ml olíva olaj
3 nagy marok csalán
20 g méhviasz

Elkészítés:


Egy magas falú edényt forró vízbe állítunk, és ebbe rakjuk az apróra vágott csalánt. Ha van régi mák darálónk, akkor használjuk bátran és pépesítsük a friss növényt. Én inkább a frisset ajánlom, de mindig csak a növények új hajtását használjuk, a régi leveleket és szárakat ne szedjük le.

Nagy csalánt nagyon sok helyen találunk vadon. Nem túl bonyolult dolog felismerni, de ha mégse vagyunk biztosak benne húzzuk végig a kezünket rajta, ha csalánra leltünk, azt biztosan érezni fogjuk . Mindig érintetlen helyről gyűjtsük, az utaktól távol, bár ezt szerintem sokan tudjátok. Az olajat a csalánra öntjük és kis lángon folyamatosan lefedve melegítjük, ezt a lehető legtovább de minimum 1 óráig.

Ha túlmelegedne, akkor kicsit vegyük le a lángról, majd mikor kissé kihűlt helyezzük vissza. Ha kész van és sötétzöld olajat kapunk, akkor vagy szűrőpapíron vagy vékony gézen szűrjük át és a méhviasszal együtt melegítsük tovább, míg a viasz fel nem olvad. Ekkor vegyük le a tűzről és habverővel addig keverjük, míg kb. kézmeleg nem lesz. Ezt meggyorsíthatjuk, ha hideg vizes tálba állítjuk. Ha túl híg krémet kapunk , melegítsük újra és tegyünk bele több méhviaszt. Nem feltétlen szükséges hűtőben tartani, de a hideg jobb az érzékeny bőrre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bundás kenyér
Bundás kenyér

Egy mély tálban felütjük a tojásokat, teszünk bele egy csipet sót, és egy kis tejet (kb 0,5 dl.). Beleforgatjuk a kenyérszeleteket, majd bő forró olajban kisütjük. Friss zöldségekk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás húsos burgonya
Gombás húsos burgonya

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy serpenyőben a MAGGI Ízvarázzsal megszórt hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd kivesszük és egy sütőtál aljára tesszük. A gombá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fűszeres diófélék pirítva
Fűszeres diófélék pirítva

A dióféléket, magvakat ( én most törökmogyorót, kesudiót és pekándiót kevertem) összekeverem egy tálban 1-1 teáskanál curryvel és Ras el Hanouttal, 3 tk sóval, fél tk őrölt papriká...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mozzarellás baconös burgonya a sütőből
Mozzarellás baconös burgonya a sütőből

A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott mozzarellát is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk