80 dkg liszt
4 dl tej
20 dkg cukor
3 dkg élesztő
1,5 dl étolaj
pici só
Kakaós tésztához: 2-3 e.k. kakaópor
3 e.k. tej
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Kimérjük a lisztet, szitáljuk, csipet sót teszünk bele és beleöntjük az étolajat. Ha az élesztő felfutott azt is hozzáadjuk és kicsit keményebb tésztát dagasztunk. Dagasztás után a tésztát ketté vesszük és az egyik felébe beledagasztjuk a tejjel kikevert kakaóport. Ezután mindkét tésztát ketté vágjuk, majd gömbölyítjük. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 3/4 órát kelesztjük.
Egy fehér és egy kakaós tésztát kinyújtunk, hosszában kicsit nagyobbra, mint a tepsink (20x30 cm), majd alulra tesszük a fehér, rá a kakaós lapot és így feltekerjük. Éles késsel hosszában végig vágjuk a rudat és a két félrudat összetekerjük. Végüket kicsit összenyomkodjuk. Lekenjük a tetejüket tejjel és fél órát pihentetjük. Közben a sütőt felmelegítjük 180 fokra, kb. 45 percig sütjük.
A mazsola és gyümölcsök kivételével tésztát dagasztunk a hozzávalókból, hagyjuk megkelni. Kelés után hozzákeverjük a gyümölcsöket majd a sütőformában újrakelesztjük. Sütés közbe...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűEgy deci langyos tejben elkeverjük a kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, tészta állagúra gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé. A tésztát bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki. (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű