menu

Családireceptkönyv.hu

Csavart kakaós kalács Bóbita konyhájából


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 2 kalács
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


80 dkg liszt
4 dl tej
20 dkg cukor
3 dkg élesztő
1,5 dl étolaj
pici só

Kakaós tésztához: 2-3 e.k. kakaópor
3 e.k. tej

Elkészítés:


A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Kimérjük a lisztet, szitáljuk, csipet sót teszünk bele és beleöntjük az étolajat. Ha az élesztő felfutott azt is hozzáadjuk és kicsit keményebb tésztát dagasztunk. Dagasztás után a tésztát ketté vesszük és az egyik felébe beledagasztjuk a tejjel kikevert kakaóport. Ezután mindkét tésztát ketté vágjuk, majd gömbölyítjük. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 3/4 órát kelesztjük.

Egy fehér és egy kakaós tésztát kinyújtunk, hosszában kicsit nagyobbra, mint a tepsink (20x30 cm), majd alulra tesszük a fehér, rá a kakaós lapot és így feltekerjük. Éles késsel hosszában végig vágjuk a rudat és a két félrudat összetekerjük. Végüket kicsit összenyomkodjuk. Lekenjük a tetejüket tejjel és fél órát pihentetjük. Közben a sütőt felmelegítjük 180 fokra, kb. 45 percig sütjük.

Csavart kakaós kalács Bóbita konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Panettone
Panettone

A mazsola és gyümölcsök kivételével tésztát dagasztunk a hozzávalókból, hagyjuk megkelni. Kelés után hozzákeverjük a gyümölcsöket majd a sütőformában újrakelesztjük. Sütés közbe...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi kalács
Karácsonyi kalács

Egy deci langyos tejben elkeverjük a kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, tészta állagúra gyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szilvalekváros bukta
Szilvalekváros bukta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legkevesebb szénhidrátot tartalmazó kakaós csiga
A legkevesebb szénhidrátot tartalmazó kakaós csiga

A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd öntsük őket össze és gyúrjuk egyneművé. A tésztát bambuszrostliszttel megszórt munkafelületen nyújtsuk ki. (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk