menu

Családireceptkönyv.hu

Csülök


Írta:

Elk. idő: 3.5 úra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 db disznó csülök (800- 1000 g),
5-6 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 kiskanál méz,
1 evőkanál majonéz,
1 kis kanál mustár,
1 teáskanál ételízesítő.

Elkészítés:


Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük be a csülköt sóval, borssal ízlés szerint és tegyünk rá ételízesítőt ha szeretjük. Keverjük össze a majonézt a mézzel és a mustárral, kenjük meg vele a csülköt úgy, hogy a bőr alá is jusson ebből a keverékből. Hagyjuk az így bepácolt csülköt néhány órát állni, vagy készítsük el előző este és hagyjuk állni reggelig.
Tegyük a bepácolt csülköt egy sütőzacskóba és 2-2,5 órán keresztül süssük 160-170 fokon. A sütés idejét mindenki saját maga döntse el, mert ez a sütőtől függ. Ha a csülkön lévő bőr nem pirult meg 2,5 óra alatt akkor emeljünk a hőmérsékleten. Miután kikapcsoljuk a sütőt hagyjuk még a csülköt a sütőben 30 percet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA
CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA

A csülköt annyi vízben, hogy ellepje, kb 2 órán át főzzük, majdnem puhára, A vízbe teszünk 2 babérlevelet, egy mokkáskanálnyi , egész fekete borsot, 1 nagy fej vöröshagymát ketté v...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karácsonyi fasírt
Karácsonyi fasírt

A darált húst, és az előre vízbe beáztatott zsemlét (előtte szárítsuk meg), sót, köményt, feldarabolt fokhagymát és hagymát, tojásokat tegyük egy tálba, majd keverjük össze. Formál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SÜLT TARJA
SÜLT TARJA

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, hűtőbe tesszük. Megtisztítjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. A zsírt megolvasztjuk. 3-4 kanál forró zsíron megpirítj...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Gombás, göngyölt sertéskaraj
Gombás, göngyölt sertéskaraj

Előkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Elkészítés: Kevés olajon megdin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk