menu

Családireceptkönyv.hu

Fasírt


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



50 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 db szikkadt zsemle

1/2 kávéskanálnyi őrölt feketebors
1 púpozott teáskanálnyi pirospaprika
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A megfonnyasztott hagymát a darált húshoz öntjük, ráütjük két tojást, belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymát. Egy tálban vízbe áztatjuk a 2 szikkadt zsemlét, majd jól kinyomkodva őket, a darált húshoz adjuk.

Összegyúrjuk a fasírtalapot, közben sózzuk, borsozzuk és pirospaprikát is szórunk rá. Ha túl folyós a fasírtalap, akkor kevés zsemlemorzsát is adjunk hozzá, hogy masszívabb legyen.
A begyúrt alapból golyókat formázunk, kicsit meglapítjuk mindkét oldalát, majd mindegyiket megforgatjuk zsemlemorzsában és forró zsiradékban készre sütjük. Burgonyapürével, rizzsel, vagy más hagyományos körettel kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vasi pecsenye
Vasi pecsenye

A húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.) A fokhagymát egy tálba áttörjük, felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gergely
BBQ oldalas
BBQ oldalas

1. Az oldalast vágjuk ketté, vagy esetleg háromba, hogy befektethessük a kuktába. Tegyük bele a fűszereket és a vörösbort, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. 2...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teknős darálhúsból
Teknős darálhúsból

Összegyúrom a hozzávalókat mintha fasirtot készitenék csak kicsit keményebbre ezért kell a kenyérmorzsa hogy jól lehessen formázni ,ne legyen lágy. A masszát 4 felé osztom kiformá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Zsebes karaj
Zsebes karaj

1.A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. 2.Az olajból, az olvasztott vajból, és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk